Rhodos

Ialyssos, Trianda

Ialyssos, TriantaIalyssos is de 2e grote plaats van Rhodos. Ialyssos wordt nog wel eens Trianda genoemd en andersom.

 

 

 

Ialyssos informatie

Ialyssos (ook wel Trianda genoemd) is een stad/deelgemeente aan de Noordwestkust, ten zuiden van Rhodos stad. De stad Ialyssos bestaat uit meerdere dorpen die met elkaar vergroeid zijn, waaronder Trianda en Ixia. Tegenwoordig wordt meestal voor het stadscentrum de naam Trianda gebruikt en voor de hele badplaats (deelgemeente) wordt de naam Ialyssos gebruikt. Als vakantiebestemming worden deze namen nog wel eens door elkaar genoemd en dit kan verwarring brengen.

Cultuur Ialyssos

De oude stad van Ialyssos was oorspronkelijk gebouwd tegen de heuvel van Filerimos. Het grootste deel hiervan is verwoest tijdens de verschillende veroveringen van Rhodos door de eeuwen heen. Tegen de heuvel van Filerimos zijn nog enkele oude monumenten terug te vinden uit de Byzantijnse tijd en de periode van de Johannietridders. Zo vindt u op de top van de heuvel een oude kerk uit de 13e eeuw, gebouwd door monniken uit Jeruzalem. In de 15e eeuw werd door de Johannietridders een klooster gebouwd op de heuvel. Een andere bekende bezienswaardigheid op de heuvel is het grote kruis van 18 meter hoog.

Strand Ialyssos

Langs Ialyssos ligt een langgerekt strand dat varieert van fijn en grof zand tot kiezelsteentjes en schelpjes. Langs het strand zijn er vele voorzieningen zoals cafeetjes en restaurants. Langs de kustlijn vindt u grote hotels en appartementencomplexen.

Hotels Ialyssos

Bekijk het aanbod voor hotels in Ialyssos/Trianda:

Rhodos Vakantie - Sunweb Rhodos vakantie - WTC 

Rhodos Vakantie - TUI Arke Rhodos vakantie - Elizawashere

 

 

Rhodos vakantie - Sunweb

Rhodos vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Rhodos vakantie - TUI Arke

Rhodos vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute

TUI Arke

Rhodos vakantie - Vakantiestunt

Rhodos vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Rhodos vakantie - Jiba

Rhodos vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba