Rhodos

Lindos

LindosLindos staat bekend om de mooie witte huisjes, smalle straatjes en de prachtige stranden, en is één van de bekendste plaatsen op Rhodos. 

 

 

Informatie Lindos

Het kleine dorp Lindos is gebouwd tegen een heuvel en ligt zo'n 50 km ten zuiden van Rhodos stad en aan de Oostkust van het eiland. Het dorp heeft vele smalle straatjes tussen witte huisjes. Vanuit Rhodos stad kunt u met de bus naar Lindos reizen. De bus vertrekt overdag 2 à 3 keer per uur en kost ongeveer 5 euro.

Het grootste strand van Lindos is Pellas. Dit strand ligt vlak voor het dorp. Aan de andere kant van het dorp, achter de heuvel, ligt St. Pauls Bay. Dit is een natuurlijke baai met een klein strandje. In de zee rond Lindos zijn een aantal bijzondere plekken om te snorkelen of duiken. 

Cultuur Lindos

Lindos - cultuur

Boven het dorp Lindos liggen de ruïnes van de akropolis van Lindos, een druk bezochte bezienswaardigheid. Te voet of met ezeltjes kunt u de top van de heuvel bereiken. Op de akropolis heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving, Lindos en de zee. Meer informatie over de akropolis vindt u op onze pagina 'Bezienswaardigheden Rhodos'.

Wanneer u langs u de Panagia kerk komt, een wit kerkje met rode dakpannen in het midden van Lindos, loopt u dan naar binnen. Binnen in het kerkje raakt u niet uitgekeken door de bijzondere decoraties en muurschilderingen.


Hotels Lindos

Rhodos Vakantie - Sunweb Rhodos vakantie - WTC 

Rhodos Vakantie - TUI Arke Rhodos vakantie - Elizawashere

 

 

Rhodos vakantie - Sunweb

Rhodos vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Rhodos vakantie - TUI Arke

Rhodos vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute

TUI Arke

Rhodos vakantie - Vakantiestunt

Rhodos vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Rhodos vakantie - Jiba

Rhodos vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba