Rhodos

Geschiedenis Rhodos

Geschiedenis RhodosRhodos heeft een roerige geschiedenis. De bezettingen door andere landen en migraties zijn bepalend geweest voor de gebouwen, kunstwerken en cultuur op Rhodos.

 

 

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Rhodos? Op Rhodos zijn veel oude kunstwerken en gebouwen te vinden. Vaak wordt er vermeld uit welke tijd deze historische werken zijn. De vele verschillende benamingen voor deze periodes, de bezettingen van verschillende landen, en de jaartallen kunnen erg verwarrend zijn. We hebben daarom een kort overzicht gemaakt van de belangrijkste tijdperken uit de geschiedenis van Rhodos.

Neolitische Periode

Vanaf circa 6500 v. Christus.
Het eiland Rhodos werd al bewoond in het Neolitische tijdperk. In het Neolitische tijdperk (ook wel de nieuwe steentijd genoemd) veranderde veel in de samenleving op Rhodos en er werden veel huizen en dorpen gebouwd. In Griekenland staat deze tijd vooral bekend om de komst van bewoners uit onder andere Klein-Azië. Er zijn nog maar weinig overblijfselen uit deze tijd over op Rhodos. 

Minoïsche Periode

Rond 1600 v. Christus.
De Minoïers kwamen van Kreta naar Rhodos. Minoïers zijn vernoemd naar de Minoïsche beschaving, een tijdperk waarin koning Minos heeft geregeerd op Kreta. 

De Achaïers

Rond 1500 v. Christus.
De Achaïers komen op Rhodos. 'Achaïers' is de oude benaming voor rondtrekkende volken van het Griekse vasteland en omliggende Europese landen, opzoek naar geschikte woonplaatsen. Dit werd de bloeiperiode voor Rhodos. Er waren goede handelscontacten met andere eilanden (waaronder Cyprus) en buurlanden.

Verovering door de Romeinen

200 v. Christus.
Rhodos werd veroverd door de Romeinen. Het begin van een roerige tijd waarin veel kostbare bouwwerken en kunstvoorwerpen zijn verwoest. Toch bleef Rhodos, als enige van de Griekse eiland, bloeiend en welvarend.

Macht van de Johannieters

1309 - 1523
Johannietridders veroveren Rhodos. Deze orde (de orde van Sint Jan) is een internationale katholieke orde. De orde is ontstaan in Jeruzalem maar werd uitgebreid naar Malta en Rhodos.

Onderdrukking door de Turken

1522 - 1912
De macht van de Johannieters werd overgenomen door de Turken onder aanvoer van Sultan Suleyman. De inwoners van Rhodos werden zwaar onderdrukt door de Turken.

Overname door de Italianen

1912 - 1943
In 1912 werd Rhodos door de Italianen veroverd en Rhodos hoorde daarna bij Italië. Italië bouwde het land weer op, legde wegen aan en restaureerde veel van de oude bouwwerken op Rhodos.

Bezetting door de Duitsers

1943 - 1947
Vanaf 1943 werd Rhodos bezet door Duitse nazi's. In 1947 werden de inwoners van Rhodos bevrijd door de Britten.

Rhodos Griekenland

1948
Rhodos werd verenigd met Griekenland.

Toerisme Rhodos

1960
Sinds 1960 is het toerisme op Rhodos steeds verder gegroeid. Vandaag de dag biedt Rhodos alle faciliteiten om u een mooie zonvakantie te bieden.

Rhodos Vakantie - Sunweb Rhodos vakantie - WTC 

Rhodos Vakantie - TUI Arke Rhodos vakantie - Elizawashere

 

 

Rhodos vakantie - Sunweb

Rhodos vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Rhodos vakantie - TUI Arke

Rhodos vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute

TUI Arke

Rhodos vakantie - Vakantiestunt

Rhodos vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Rhodos vakantie - Jiba

Rhodos vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba