Rhodos

Rhodos informatie

Rhodos informatieHandige informatie en tips voor uw verblijf op Rhodos, zodat u goed voorbereid op vakantie gaat.

 

 

 

Reistijd naar Rhodos

Met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam vliegt u in ongeveer 4 uur naar Rhodos. 

Tijdsverschil

Op Rhodos is het één uur later dan in Nederland. Ze gebruiken hier ook zomer- en wintertijd. 

Betalen

Op Rhodos wordt betaald met euro's. 

Taal

Rhodos hoort bij Griekenland en op het eiland wordt dan ook Grieks gesproken. U kunt zich vaak voldoende redden met Engels of Duits, zeker in de grote of toeristische plaatsen. 

Voltage

In Rhodos heeft u hetzelfde voltage als in Nederland, 220/230 volt. U heeft dus geen verloopstukjes nodig voor uw stekkers. 

Reisdocumenten 

Voor het reizen naar Rhodos heeft u een geldige identiteitskaart of paspoort nodig. Deze documenten dienen nog ten minste 3 maanden geldig te zijn.

Medische zorg

De medische zorg op Rhodos is van redelijke kwaliteit. Op het eiland is weinig specialistische hulp, maar het eiland heeft helicopters om patienten te vervoeren naar grotere ziekenhuizen in Griekenland, mocht dit nodig zijn. Wij raden u aan om vóór uw reis bij uw zorgverzekeraar te informeren naar de vergoedingen van zorg in het buitenland en de voorwaarden hiervan. 

Heeft u nog geen EHIC (European Health Insurance Card), dan kunt u deze online aanvragen. Met deze kaart heeft u tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland recht op noodzakelijke medische zorg. Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op www.ehic.nl

Medicijnen en reisproducten

Wanneer u medicijnen mee moet nemen op reis, vraag uw huisarts of apotheek dan om een medicijnpaspoort. Hier kan bij de douane of bij een doktersbezoek om gevraagd worden. 

Bij uw apotheek of drogisterij kunt u pakketjes kopen met handige producten voor op reis, zoals pleisters, pijnstillers, diareeremmers etcetera. Kijkt u hiervoor ook op DokterOnline.com

Voor goede insectwerende producten en afterbite kunt u ook terecht op Drogisterij.net

Inentingen

Voor Griekenland en de Griekse eilanden zijn geen intentingen verplicht. Gaat u op reis met jonge kinderen, informeert u dan bij uw huisarts of ze voldoende ingeënt zijn

Bellen naar Griekse nummers

Landnummer Griekenland: 0030

Vanaf een Nederlandse vaste lijn of vanaf een Nederlandse mobiel (ook op Rhodos) belt u naar Griekse nummers door 0030 voor het nummer te draaien en eventueel de eerste '0' van het telefoonnummer weg te laten. 

Alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance: 112

Nederlandse consulaat

Mocht u noodhulp nodig hebben, bijvoorbeeld in geval van ziekenhuis opname, een overlijden, vermissing of arrestatie, of u bent beroofd of uw paspoort kwijtgeraakt, dan kunt u contact opnemen met het Nederlands consulaat in Rhodos stad. U kunt het consulaat op weekdagen bereiken tussen 10:00 en 15:00 op:

Megalou Konstantinou 2
Rhodes 85100

Telefoonnr: (0030) 22410 26281
Noodgevallen buiten kantooruren: 6947 047 650

Auto huren op Rhodos

Uw Nederlandse rijbewijs is geldig op Rhodos. Let u wel op de geldigheidsdatum. Wanneer u een auto huurt, wordt vaak gevraagd om te betalen met een creditcard. Meer informatie over het huren van een auto op Rhodos vindt u op onze pagina Auto huren Rhodos

Meer reisinformatie

Kijk voor meer reisinformatie op: www.landenkompas.nl

Rhodos Vakantie - Sunweb Rhodos vakantie - WTC 

Rhodos Vakantie - TUI Arke Rhodos vakantie - Elizawashere

 

 

Rhodos vakantie - Sunweb

Rhodos vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Rhodos vakantie - TUI Arke

Rhodos vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute

TUI Arke

Rhodos vakantie - Vakantiestunt

Rhodos vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Rhodos vakantie - Jiba

Rhodos vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba