Rhodos

Waar ligt Rhodos

Waar ligt RhodosRhodos is één van de grootste Griekse eilanden en het eiland wordt steeds geliefder als vakantiebestemming.

 

 

 

Rhodos eiland

Het eiland Rhodos is een van de meest oostelijk gelegen eilanden van Griekenland en ligt in de Egeïsche Zee. Het eiland is onderdeel van de Griekse eilanden groep Dodekanesos en ligt vlakbij Turkije. In iets meer dan 3 uur kunt u het hele eiland rondrijden; Rhodos is ongeveer 80 kilometer lang en 40 kilometer breed. In het meest noordelijke puntje van het eiland ligt de hoofdstad, die ook Rhodos heet. Vooral de Oostkust van het eiland is populair als vakantiebestemming. Aan de westkant is het door zeewind vaak kouder dan aan de oostkant en de Oostkust heeft meer zandstranden. Het binnenland van Rhodos bestaat voornamelijk uit bergen en bossen en is dunbevolkt. 

Waar ligt Rhodos - Rhodos

Inwoners Rhodos

Rhodos heeft ongeveer 115.000 inwoners, waarvan ongeveer 60.000 inwoners in Rhodos stad wonen. De grootste inkomsten van het eiland komen uit landbouw en het toerisme.

Landschap Rhodos

Langs de kust van Rhodos vindt u zand-, kei- en kiezelstranden. In het binnenland ligt het Attavyros gebergte. Het hoogste punt van deze berg, en daarme het hoogste punt van Rhodos, is 1.215 meter hoog. Tussen de bergen en bossen in het binnenland liggen groene dalen. Op het eiland zijn ook vele boomgaarden met olijf- en amandelbomen en fruitbomen. Deze boomgaarden liggen vooral in het zuidoosten van Rhodos. 


Bekijk hier de kaart van Rhodos

Rhodos Vakantie - Sunweb Rhodos vakantie - WTC 

Rhodos Vakantie - TUI Arke Rhodos vakantie - Elizawashere

 

 

Rhodos vakantie - Sunweb

Rhodos vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Rhodos vakantie - TUI Arke

Rhodos vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute

TUI Arke

Rhodos vakantie - Vakantiestunt

Rhodos vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Rhodos vakantie - Jiba

Rhodos vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba