Rhodos

Taxi Rhodos

Taxi RhodosTaxi's zijn in Griekenland veel goedkoper dan in Nederland. Een rit met de taxi is goed betaalbaar en het is een goed alternatief voor reizen met de bus of een huurauto. 

 

 

Taxibedrijf Rhodos

Op Rhodos is één taxibedrijf actief. Alle taxi's op het eiland zijn hierbij aangesloten en de prijzen en regels voor de taxi's zijn dan ook allemaal gelijk. De auto's zijn meestal donkerblauw en hebben vaak een wit dak met een taxibordje. U kunt een auto aanhouden, instappen bij een taxistandplaats of bellen voor een taxi. U kunt een taxi bestellen voor mindervaliden en het bedrijf biedt ook services voor huwelijken, grotere groepen die vervoer nodig hebben en voor surfers met een surfplank. Meer informatie over het taxibedrijf op Rhodos vindt u op www.rhodes-taxi.gr (Engels)

Taxi tarieven

De taxitarieven zijn over het hele eiland gelijk. U hoeft dus niet te onderhandelen over een prijs en niet de goedkoopste taxi te zoeken. 

Er gelden twee tarieven. Overdag betaalt u €1,13 per km en tussen 00:00 en 05:00 's nachts betaalt u het dubbele tarief, €2,26. Het minimumbedrag dat u moet betalen is €3,25. De taximeter start bij €1,13.

Toeslagen vliegveld en haven

Als u reist vanaf of naar het vliegveld geldt er een toeslag van €2,50 en vanaf de haven geldt een toeslag van €1,02 euro. Wanneer u bagage meeneemt dat zwaarder is dan 10 kilo, dan wordt ook een kleine extra toeslag berekend. 

Om u een indicatie te geven van de kosten van een rit vanaf het vliegveld naar uw vakantiebestemming: naar Rhodos stad betaalt u ongeveer €22, naar Lindos ongeveer €65 en naar het schiereiland Prasonisi, het meest zuidelijke puntje van Rhodos, betaalt u ongeveer €110.

Taxi bestellen

U kunt een taxi bestellen door te bellen naar 22410 69800 of 22410 69600. Belt u vanuit Nederland of belt u met uw Nederlandse mobiele telefoon op Rhodos, vergeet u dan niet 0030 (landnummer van Griekenland) voor het telefoonnummer te toetsen. Het telefonisch bestellen van een taxi kost €2,00 en van te voren een afspraak maken voor een taxi kost €5,00. 

Rhodos Vakantie - Sunweb Rhodos vakantie - WTC 

Rhodos Vakantie - TUI Arke Rhodos vakantie - Elizawashere

 

 

Rhodos vakantie - Sunweb

Rhodos vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Rhodos vakantie - TUI Arke

Rhodos vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute

TUI Arke

Rhodos vakantie - Vakantiestunt

Rhodos vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Rhodos vakantie - Jiba

Rhodos vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba