Rhodos

Bezienswaardigheden Rhodos

Bezienswaardigheden RhodosRhodos heeft veel mooie en historische bezienswaardigheden, zoals de oude Kallithea Spa, het Grootmeesterspaleis en de Akropolis van Lindos. 

 

 

Grootmeesterspaleis

Bezienswaardigheden Rhodos - Grootmeesterspaleis

Binnen de oude stadsmuren van Rhodos stad staat het 14e eeuwse paleis van de Grootmeester. Halverwege de 19e eeuw werd dit imposante paleis voor een groot deel verwoest door een explosie van munitie en kruit en het werd pas weer opgebouwd in 1937. Tegenwoordig worden er exposities en culturele evenementen gehouden in het paleis. Op het binnenplein en in de prachtige zalen binnen de kasteelmuren waant u zich in de middeleeuwen. Entree is 6 euro. 


Akropolis van Lindos

Bezienswaardigheden Rhodos - Akropolis Lindos

Vrij vertaald betekent Akropolis 'boven de stad'. Op een berg of hooggelegen stuk land werd een burcht gebouwd en andere belangrijke gebouwen zoals tempels, en hier omheen vormde zich de stad. Door de hoge ligging was de burcht goed te verdedigen. Op de acropolis van Lindos kunt u nog resten vinden van onder andere een burcht, een poort en tempels. Vanuit het mooie drop Lindos loopt u in ongeveer 15 minuten naar boven. In plaats van wandelen kunt u de tocht ook maken per ezel. Deze staan aan het begin van het pad naar boven. Op de akropolis heeft u een adembenemend uitzicht over Lindos en de zee.

 


Archeologisch museum

Bezienswaardigheden Rhodos - Archeologisch MuseumHet Archeologisch museum ligt in het oude stadsdeel van Rhodos stad, in het Riddersziekenhuis vlakbij het Grootmeesterspaleis. Het museum heeft verschillende exposities over de geschiedenis van Griekenland en Rhodos, en in elk hoekje is weer iets nieuws te ontdekken. Neem tijdens uw bezoek ook een kijkje in de tuin van het museum, op de eerste verdieping. 


Kallithea Spa

Bezienswaardigheden Rhodos - Kallithea Spa

In Kallithea, 10 km van Rhodos stad, ligt de Kallithea Spa. Ondanks dat de spa niet meer in gebruik is, is de plek toch nog erg populair door de mooie architectuur en de bijzondere motieven in de bestrating. Vlak onder de spa ligt een mooi strand waar u goed kunt snorkelen. 

Rhodos Vakantie - Sunweb Rhodos vakantie - WTC 

Rhodos Vakantie - TUI Arke Rhodos vakantie - Elizawashere

 

 

Rhodos vakantie - Sunweb

Rhodos vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Rhodos vakantie - TUI Arke

Rhodos vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute

TUI Arke

Rhodos vakantie - Vakantiestunt

Rhodos vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Rhodos vakantie - Jiba

Rhodos vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba