Rhodos

Klimaat Rhodos

Klimaat RhodosWarme zomers en zachte winters. Door het Mediterrane klimaat is het weer op Rhodos het hele jaar aangenaam.

 

 

 

Mediteraan klimaat Rhodos

Rhodos heeft een warm Mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en de winters, waarin de meeste regenval plaatsvindt, zijn mild. In de zomer kan de temperatuur uitkomen boven de 25 graden, maar wordt dan vaak gecompenseerd door een verkoelende wind van de zee. De winters zijn zacht en de temperatuur komt (zelfs 's nachts) niet onder de 6 graden.
In de bergen is het vaak kouder. Daar regent het vaker en 's winters kan er sneeuw vallen.

Klimaat vergelijken

Als we het weer op Rhodos vergelijken met ons klimaat heeft Rhodos eigenlijk alleen lente en zomer. In de maanden november tot en met april liggen de gemiddelde temperaturen tussen de 11 en de 16 graden en in de maanden mei tot en met oktober liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 20 en 27 graden. 

Landschap Rhodos

Niet elke plant kan het Mediterrane klimaat met droge zomers en natte winters aan. Hierdoor kent Rhodos een heel andere begroeiing dan bijvoorbeeld Kreta. Wat u wel veel op Rhodos tegen komt zijn onder andere de pijnboom, de olijfboom, de palmboom en de kurkeik. Daarnaast kent Rhodos ook bepaalde planten die seizoensgebonden zijn en vooral in de winter en het voorjaar bloeien. In november is de grond bedekt met groene plantjes en in februari is Rodos veranderd in een grote bloementuin.

Beste reistijd Rhodos

Voor een echte zonvakantie kunt u bijna het hele jaar terecht op Rhodos, echter de wintermaanden hebben het meeste regen en dat kan ten koste gaan van een mooie stranddag. De meest aangename temperaturen treft u meestal in de maanden april, mei, september en oktober. Dit zijn daarom ook de seizoenen dat Rhodos de meeste toeristen trekt.

Rhodos Vakantie - Sunweb Rhodos vakantie - WTC 

Rhodos Vakantie - TUI Arke Rhodos vakantie - Elizawashere

 

 

Rhodos vakantie - Sunweb

Rhodos vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Rhodos vakantie - TUI Arke

Rhodos vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute

TUI Arke

Rhodos vakantie - Vakantiestunt

Rhodos vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Rhodos vakantie - Jiba

Rhodos vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba