Rhodos

Rhodos stad

Rhodos-stadRhodos de oude stad in het noorden van het eiland. Omringd door grote muren, waarachter u vele bezienswaardigheden kunt ontdekken. 

 

 

Rhodos stad informatie

Rhodos stad is de meest populaire bestemming voor vakantiegangers op het eiland. Rhodos stad ligt in de noorderlijkste punt van het eiland Rhodos. Deze havenstad is de hoofdstad van het eiland. Vanuit Rhodos stad zijn er diverse verbindingen met andere Griekse eilanden en het vaste land. Het oude stadsdeel is omgeven door muren, daaromheen zijn de nieuwere wijken gebouwd. De Rhodos stad heeft ongeveer 60.500 inwoners. Ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de stad ligt het vliegveld van Rhodos. 

Rhodos cultuur

Over de muren om de oude stad van Rhodos ligt een wandelpad. Een wandeling over de stadsmuren geeft u een perfect uitzicht over het Grootmeesterspaleis en de oude stad met de haven. De poorten naar de oude stad zijn indrukwekkend om te zien. Enkele van de toegangspoorten hebben grote uitkijktorens aan weerszijden.
In de oude stad zijn tal van musea die de geschiedenis van de stad en het eiland vertellen en verbeelden. De stad heeft een archeologisch museum, dicht bij de haven. Dit museum is gevestigd in het oude hospitaal van de Johannietridders. Ook kunt u het paleis van de Grootmeesters bezoeken, dat tegenwoordig dient als museum. In Rhodos stad vindt u ook diverse oude kerken en moskeeën. 

Rhodos Ferry

Vanuit Rhodos gaan er rechtstreekse overtochten naar de andere Griekse eilanden, zoals Kos, Santorini en Patmos. Deze vertrekken vanuit de haven in het noordoosten van de stad.

www.Overtocht.nl

Hotels Rhodos stad

Zoekt u een hotel in Rhodos-stad? Kijkt u eens bij de volgende aanbieders.

Rhodos Vakantie - Sunweb Rhodos vakantie - WTC 

Rhodos Vakantie - TUI Arke Rhodos vakantie - Elizawashere

 

 

Rhodos vakantie - Sunweb

Rhodos vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Rhodos vakantie - TUI Arke

Rhodos vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute

TUI Arke

Rhodos vakantie - Vakantiestunt

Rhodos vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Rhodos vakantie - Jiba

Rhodos vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba