Rhodos

Winkelen Rhodos stad

Winkelen RhodosIn Rhodos stad kunt u heerlijk winkelen. In het oude en nieuwe deel de stad vindt u een groot aantal winkels. Van merkkleding tot Griekse lederwaren en natuurlijk souvenirs. 

 

 

Oude stadsdeel Rhodos

Winkelen Rhodos - oudIn het oude stadsdeel van Rhodos kunt u naar hartenlust shoppen. In Odos Sokratous (Socratesstreet) en in de oude straatjes om Socratesstreet heen vindt u allerlei winkeltjes met Griekse producten. De vele juweliers bieden gouden en zilveren sieraden in alle prijsklassen en het Griekse leer is niet te missen bij de vele lederwaar winkels. Hier kunt u onder andere schoenen, sandalen, jassen en tassen kopen van echt leer tegen een schappelijke prijs. Hier zijn ook vaak producten met bont te krijgen. Locale honing, wijn, kruiden en natuurlijke verzorgingsproducten koopt u bij één van de natuurwinkeltjes. 

Nieuwe stadsdeel Rhodos

Winkelen Rhodos - nieuwAan de Mandraki haven, waar de drie herkenbare windmolens staan, ligt de Nea Agora (Nieuwe Markt). Nea Agora is een groot plein, omheind door een groot wit gebouw. U vindt hier vele terassen, restaurants, kraampjes en souvenirwinkeltjes. In de straten ten noorden van Nea Agora, zoals de straten Nikolaou Plastira en Amerikis, zijn (merk)kledingwinkels en enkele warenhuizen te vinden.

Openingstijden

Net als in Spanje houden ze in Griekenland een siësta. Dit wordt in Griekenland mesimeri genoemd. Vroeger lag tussen 2 en 5 uur alles helemaal stil. Er werd eerst gegeten en daarna werd een middagdutje gedaan. De straten waren dan uigestorven en het was overal stil. Dit komt nog wel voor in sommige dorpen, maar niet meer zo veel als vroeger. In veel plaatsen gaan winkels nog wel dicht. Als het wat is afgekoeld gaan de winkels weer open. Veel winkels zijn hierdoor geopend van 09:00 tot 13:00/14:00 en gaan daarna weer open om 17:00 tot 20:00/21:00. Op zaterdag zijn de meeste winkels geopend vanaf 09:00 tot 14:00/15:00. Op zondag zijn de winkels gesloten.

Rhodos Vakantie - Sunweb Rhodos vakantie - WTC 

Rhodos Vakantie - TUI Arke Rhodos vakantie - Elizawashere

 

 

Rhodos vakantie - Sunweb

Rhodos vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Rhodos vakantie - TUI Arke

Rhodos vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute

TUI Arke

Rhodos vakantie - Vakantiestunt

Rhodos vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Rhodos vakantie - Jiba

Rhodos vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba